DorKász csoport

A DorKász csoport mindenkit arra hív, hogy csatlakozzon imádságos tevékenységéhez. Gyülekezetekben, de idős otthonok lakóiként is bekapcsolódhatnak a testvérek az önkéntes szolgálatba.

Nem kell hozzá más, csak indíttatás a Szentlélektől: szeretnék segíteni a rászorulókon!

Somogyi Péter püspök-helyettes úr szerint: minden szolgálat áldott, ez különösen is. Hiszen ez szeretetünk kifejezése Isten iránt. Idős korban pedig különösen is nagy ajándék az, hogy nem szűnnek meg imádkozva gondolni azokra, akikért tehetnek. 

A tevékenységben főként idős testvérek vesznek részt. Ahogy a szolgálatot alapító Dobos Károly lelkipásztor családja megfogalmazta: a DorKász csoporton keresztül Isten nem csak azoknak segít, akikhez eljutnak a kötött takarók, hanem az idős szolgálattevőket is felüdíti. Érezhetik, hogy nem hiábavaló az ő létük, munkájuk. Hiszen imádsággal kötik a takarókat a református intézményeknek: gyermekotthonoknak, tanodáknak, kórházaknak, menekült és cigánymissziónak. Így a Szentlélek kíséri az adományokat és gondoskodik arról is, hogy a tárgyi ajándék mellett a lelki ajándék, Krisztus szeretete is elérkezzen a rászorulókhoz. 

Hívásukat, jelentkezésüket szeretettel várjuk az iroda.rmk@gmail.com; vagy a mbe@reformatus.hu e-mail címen
vagy a +36 1 271 0498 –as és a +36 30 567 6345 –ös telefonszámon.


Ha további információra van szüksége a DorKász csoportról, kérjük tekintse meg a szolgálatot bemutató filmeket:

https://www.youtube.com/watch?v=SB03z9mz1Bw

https://www.youtube.com/watch?v=dVaAtcVhBMQ

A DorKász csoport nyílt napját bemutató teljes film: