REHABILITÁCIÓS

Foglalkoztatás

Csendeshét
Tahiban
Következő
alkalmunk
10
MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰ KOLLÉGA
8
MUNKATERÜLET
400
IGEHIRDETÉS DIGITALIZÁLÁSA
10
ÉVES SZOLGÁLAT
heti áhítat

„Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek útjára, és nem ül a csúfolódók székére.”

(Zsolt 1,1)

- Rétlaki Andrea

„Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, Isten azt nézi, ami a szívünkben van.” 1Sám 16,7

 

A Rehabilitációs foglalkoztatás 2012 óta működik a Budapest Fővárosi Kormányhivatal támogatásával, éves projekt keretében a Református Misszió Központban.
A rehabilitációs foglalkoztatás célja, hogy azokat a speciális foglalkoztatást igénybe vevő munkavállalókat, akik valamilyen oknál fogva tartós egészségügyi károsodást szenvedtek, – így egyéni képességgel rendelkeznek – munkát vállalhassanak. Célunk, hogy a munkáltató és a rehabilitációs szakember segítségével a számukra megfelelő munkakörben dolgozhassanak, támogatva azt is, hogy a későbbiek során akár a nyílt munkaerőpiacon is érvényesülni tudjanak.

Jelenlegi munkatársaink speciális állapotukkal recepciós, takarító, weboldal fejlesztő, kertész, sofőr, adatrögzítő munkaköröket látnak el részmunkaidőben, a képességeiknek megfelelően.

Munkatevékenységük nem tér el más ember munkatevékenységétől, csupán az a különbség, hogy nem teljes állásban dolgoznak, illetve – egyéntől függően – plusz odafigyelést és türelmet igényelnek.
A rehabilitációs foglalkoztatás biztosítja számukra képességeik fejlesztését a rehabilitációs mentor segítségével.

Még több

VAK MUNKATÁRS
MOZGÁSKORLÁTOZOTT
MUNKATÁRS
SIKET MUNKATÁRS
MOZGÁSKOORDINÁCIÓS
NEHÉZSÉGEKKEL ÉLŐ MUNKATÁRS
AUTISTA MUNKATÁRS
EGÉSZSÉGKÁROSODÁSSAL
ÉLŐ MUNKATÁRS

TEVÉKENYSÉGÜNK

SOKSZÍNŰSÉG

A Református Miszsiói Központ Rehabillitációs Foglalkoztatáse egyedülálló abból a szempontból, hogy a munkavállalók munkaköre sokszínű (gépjárművezető, kertész, informatikus, irodai munkatárs, recepciós, takarító munkatárs, oktató munkatárs).

INTEGRÁCIÓ

A mindennapi munkavégzés integrált, ténylegesen együtt végzik feladataikat az egyéni képességű kollégákkal azok, akik ebben nem érintettek. A munkavégzésen kívül közös programokat, kirándulásokat szervezünk.


KÖZÖSSÉG

Megszerveztük az “EGYMÁSRA HANGOLÓ CSOPORT”-ot, amelynek célja az önismeret, a kommunikációs és a kapcsolatépítési készségek fejlesztése. A különböző helyszíneken megtartott foglalkozások üzenete a közös élményen felül: az összetartozás erősítése és a mobilitás megvalósítása.